آلرژی،دکترهدایت اکبری،Alergias،Allergieë،Alergjia،Allergien،Allergiad،Alergie،Alergije،Алергії،Allergie،אַלערדזשיז،Ailléirgí،Ofnæmi،Alerjiler،Allergier،Allergieën،Allergies،एलर्जी،Allergies،الحساسية،کلینیک آلرژی


1-در مدت زمانیکه دچار حمله آلرژی هستید از مصرف غذاهای سودایی و طبع گرم خودداری کنید.
2-زمانیکه سالم هستیداز زیاده روی در مصرف غذاهای سودایی پرهیز کنید.
3-در صورتیکه به غذای خاصی حساسیت دارید 5-3 سال از مصرف آنها خودداری کنید.استثنائاً در مصرف خانواده آجیل و غذاهای دریایی بیش از 15 ساعت باید مراعات شود.

آلرژی غذایی

هر واکنش ناخواسته ای به غذاها ،آلرژی غذایی نمی باشد عمده موارد عدم تحمل یا ناسازگاری غذایی است که خواص شبه دارویی ،متابولیکی و سم یا باکتری موجود در غذا می تواند باشد و یک مورد هم نقص آنزیمی موجب عدم تحمل به لاکتوز(قند شیر)یا باقلا(فاویسم) می باشد که آلرژی غذای محسوب نمی شود.


2آلرژی غذایی که واکنشی است در افراد با زمینه آلرژی و با مصرف غذاهی شایع تر از نظر داشتن پروتین های آلرژی زا که عمده حساب غذای کمتر از ساعت پس از مصرف علائم ایجاد می کنند(حداکثر4 ساعت) سابقه قبلی هم پرسیده شود.

عمده آلرژی غذایی در سه سال اول زندگی رخ میدهد بعد کودکان بزرگتر و سپس در بزرگسالان که احتمال آلرژی غذایی در بزرگسالان ده برابرکمترازشیرخواران می باشد.در کودکان گوارشی و پوستی ،در بزرگسالان پوستی و تنفسی بیشتر است.

علائم :


1- عمده موارد گوارشی است (70%)که علائم اولیه و فوری از تورم لب ،خارش حلق ،ورم حنجره .

2- علائم تاخیری: تهوع،استفراغ،درد شکم،دلپیچه،نفخ،آروغ زدن،اسهال،یبوست،خارش مقعد و خونریزی مقعدی

3- پوست ارکان بعدی می باشد(25%)که خارش ،قرمزی،و کهیر و آنژیوادم .

4- آنافیلاکسی و شوک به طور مستقل یا بعد از ورزش دیده می شود که خطر مرگ دارد ولی بسیار نادر می باشد و بادام زمینی مشهورترین غذای آن است.

5-سردرد (میگرن) اختلالات خلقی و رفتاری،تشنج،درد عضلانی گوش درد و هم اگر همه علتهامعمول توسط دیگر متخصص کنار گذاشته باشد می توان به آلرژی غذایی ربط داد.

غذاهای شایع


کودکان:شیر + تخم مرغ + سویا + بادام زمینی + ماهی


بزرگسالان:آجیل + نان + میگو +بادام زمینی + ماهی

شش غذای اصلی در آلرژی غذایی

آجیل (بخصوص بادام زمینی)
شیر(بخصوص شیرگاو)
تخم مرغ(بخصوص سفیده آن)
نان(بخصوص نان گندم)
غذاهای دریایی(بخصوص میگو)
حبوبات(بخصوص سویا)
سویا و نان هیچ گزارشی از شوک آنافیلاکسی نداشته اند.
بادام زمینی و میگو وسپس بقیه آجیل ها و تخم مرغ موجب مرگ شده اند.
اگر تست پوستی به پولن ها مثبت است ،جدول واکسن متقاطع بین پولن ها و غذاها دقت کنید.
آنچه خارج از عرف است و عادت به خوردن آن دارید تغییر دهید.

افزودنی ها

1- در افرادی با سابقه خاص مشکل ایجاد می کنند.
در افراد حساس به آسپرین رنگ زرد و تارتارازین←آسم+کمتر
در افرادآسمی بنزوات ← آسم+کمتر
2- سندرم رستوران ،ماده گلوتامات   ←     سردرد+گرگرفتگی
قارچ،پنیر،گوجه فرنگی                           تهوع+دردشکم
                                                                    آسم


3-سولفیت ها
سابقه آسم+مصرف ←حمله آسم و حتی آنافیلاکسی
جهت تازه ماندن و ماندگاری طولانی مدت
میوه خشک          سیب زمینی
سبزیجات          شراب+آب میوه
میوه و آواکادو

4-پپتیدهای فعال
علائم عمده سردرد میگرنی +کهیر±کاهش فشارخون
فنیل اتیل آمین               شوکولات،پنیر،شراب
تیرامین                     مخمر،ماهی کنسروی،پنیر،شراب
هیستامین                     سوسیس،پنیر،کنسروتن
رهاکننده هیستامین         شوکولات،میگو،توت و گوجه فرنگی

                             آناناس،بادام زمینی،گوشت خوک ،شراب


برچسب هر غذایی که از بیرون می خرید به طور کامل مطالعه و یادداشت شود.
بعلت فرآوری ماده غذایی خاص در غذاهای با عنوان های دیگر مشترک نمی باشد.


FOOD SYMPTOM DIARY
جدول شناسایی غذاهای آلرژی زا


مدت دو هفته
هرنوع غذایی یادداشت شود در همان ساعت (هیچ خوراکی حذف نشود)
هرنوع علائم یادداشت شود در همان موقع
دارو مصرف نشود مگر در صورت شدت علائم
  شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنج شنبه جمعه
ساعت از خواب بیدار شدن                      
ساعت مصرف صبحانه                          
نوع و میزان غذاها                             
ساعت شروع و پایان علائم                  
نوع و شدت علائم                                
             
چاشت                                              
ناهار                                                
عصرانه                                              
شام                                                
نیمه شبی                                          
ساعت خوابیدن                                     
             


غذادر خارج از خانه


1-مواد نگهدارنده و رنگ و دیگر افزودنیها اضافه می کنند(خوش مزه کننده ها).
2-با یک روغن مشترک هم سیب زمینی و هم ماهی و... را سرخ می کنند.
3-مواد قدیمی و احتمال آلودگی یا باکتری و قارچ.
4-ادویه جات و سیر و...به میزان بیشتر از حد مجاز مصرف می شود.
5-مواد اولیه از بهترین مواد نمی باشد(به ندرت اصلی می باشد).
6-بهداشت و ایزولاسیون فرد و غذاها نحوی رعایت نمی شود.
7-غذاهای آماده طبخ درسوپرمارکتها حتماً بر حسب LABLE ها خوانده شود.عجله ای خرید نکنید.
8-کنسرو و کمپوت و غذاهای فریزری و ... پرهیز شود.